Een voetwrat ook wel verruca plantaris genoemd heeft de uiterlijke kenmerken van een likdoorn. Het ontstaan ervan is echter totaal verschillend. De likdoorn ontstaat door drukbelasting op de huid. Een (voet)wrat ontstaat door een virusaandoening en is hierdoor zeer besmettelijk. Voetwratten zijn wratten die op de onderkant van de voet, de voetzool groeien. Deze wratten hebben meestal een doorsnede van 1 cm, deze wratten zijn doorgaans platter dan wratten elders op het lichaam dit wordt veroorzaakt door druk van het lichaamsgewicht op de voetzool. Voetwratten worden veroorzaakt door een virus die men vaak oploopt in vochtige openbare ruimtes waar veel mensen komen.

Behandeling

Wratten kunnen op verschillende manieren behandeld worden, waarbij niet de garantie kan worden gegeven dat de wrat definitief verdwijnt. Een prettige bijkomstigheid is de zekerheid dat wratten altijd vanzelf verdwijnen.

Voetwratten kunnen door de huisarts behandeld worden met stikstof, waardoor de wrat bevriest. Deze behandeling veroorzaakt lichte pijn en klachten bij het lopen de eerste paar dagen na de behandeling. Een voetwrat kan ook behandeld worden met salicylzuur in zalf, gel of doormiddel van aanstip loeistof. Een andere optie, de voetwrat laten wegsnijden door je huisarts.

Naast het behandelen van de wrat kunnen onze pedicures zorgen dat de pijnklachten (tijdelijk) worden gereduceerd of weggenomen door (druk)vrij legging van de wrat.

voetwratten behandeling